Login voor leden

Downloads

Data dictionary DOD 1.09

De laatste versie van de Data Dictionary, versie 1.09, is hier te downloaden.

Notitie risicoklasse ELD/OSO:

Hier treft u de notitie risicoklasse ELD/OSO aan.

Informatie Flyer VDOD

Waarom een Digitaal Overdrachts Dossier?

Naast de 'warme overdracht' van leerlingen vindt er ook een 'koude overdracht' plaats. Sinds de invoering van het Onderwijsnummer hebben alle scholen digitale informatiesystemen in gebruik genomen. In deze tijd past voor de overdracht van de leerlinggegevens dan ook een passende oplossing. Deze is door de leveranciers gecreëerd door de DOD standaard en overdracht.

Digitaal overdragen

Het digitaal overdragen ondersteunt het aanleveren van de relevante informatie voor de plaatsing en begeleiding van leerlingen. Informatie die is opgeslagen kan eenvoudig met het OKR worden meegestuurd. Op deze manier wordt de doorgaande ontwikkellijn van de leerling maximaal ondersteund. Vrijwel alle bekende leveranciers in het PO en het VO hebben de DOD standaard in hun applicatie ingebouwd.

De ontwikkeling van kinderen en jeugdigen is een doorlopend proces. Iedere dag leer je en wat je vandaag leert is de ondergrond voor morgen. In de leeftijdsfase van 2 tot 20 jaar komen jongereren als 'lerenden' in vele verschillende leersituaties. Een groot deel van die leersituaties is gebonden aan instituten (scholen etc.). Gedurende de ontwikkelingsperiode zijn er verschillende overstapmomenten, en wisselen leerlingen soms van school. Bij overstapmomenten horen beoordelingen, voorgeschreven toelatingscriteria of onderzoek.